Gespecialiseerde kaakfysiotherapeut in Woerden

Bij Fysio Woerden kunt u zich laten behandelen door een kaakfysiotherapeut (orofaciaal fysiotherapeut). Sven Geelhuysen is afgestudeerd in de eerste groep van gespecialiseerde fysiotherapeuten in behandeling van kaakklachten en hoofd- en hals problematiek.

Waarmee helpt kaakfysiotherapie?

Als u hoort over kaakfysiotherapie, dan kunnen we ons voorstellen dat u denkt dat deze vorm van fysiotherapie specifiek gericht is op kaakklachten. Zoals het klemmen van de kaak of tandenknarsen. Maar wist u dat nek- en hoofdpijnklachten afkomstig kunnen zijn van een niet goed functionerend kaakgewricht? Als u last heeft van deze klachten is het dus mogelijk dat u wordt doorverwezen naar onze kaakfysiotherapeut.

Kaakfysiotherapie zetten we ook in als u:

  • een verminderde mondopening heeft
  • pijnklachten heeft in het gelaat, de kaak en het hoofd
  • spierverlamming heeft in uw gezicht
  • klachten heeft in het hoofd- en halsgebied als gevolg van een ongeluk, botbreuk, kanker, reuma of ander ziektebeeld dat hier invloed op heeft
  • spanningsklachten ervaart die zich uiten in pijnlijke hoofd- en nekspieren

Met specifieke behandeltechnieken, manipulaties en oefentherapie helpen we uw klachten verminderen of helemaal te verdwijnen. Tijdens dit behandeltraject werken we regelmatig samen met andere specialisten, zoals tandartsen, huisartsen en kaakchirurgen.

Verwijzing niet verplicht
U heeft geen verwijzing van uw huisarts, tandarts of kaakchirurg nodig om in aanmerking te komen voor kaakfysiotherapie. Neem direct contact op met onze praktijk om een afspraak in te plannen met de kaakfysiotherapeut.